Vegyes gyümölcsleves

Mindig is kerestem az igazi sötét rózsaszín (már-már bordó), savankás ízű gyümölcsleves receptjét. Most egy lépéssel közelebb kerültem ehhez. Bár egyelőre sokkal jobban szeretem a hidegen készíthető gyümölcsleveseket, most mégis elbizonytalanodtam egy kicsit. De miért is?
A gyümölcsök (málna, meggy, cseresznye, őszibarack) már nem sokáig bírták volna magukat a hűtőben, így belekerültek egy leveses fazékba. Annyi vízzel öntöttem fel, hogy éppen ellepje őket. Fehér bort, fél citrom levét, és magát a citromot is hozzáadtam a leveshez. Sem szegfűszeget, sem fahéjat nem használtam, megvetem azokat a gyümölcsleves kapcsán. Lassú tűzön felforraltam.

Amikor felforrt a citromot eltávolítottam, majd a lé tartalmát fogtam és összeturmixoltam. Ekkor alakult ki a jellegzetes és általam imádott sötét szín. Természetesen elég sűrű lett így, illetve magos, ezért átszűrtem. A tűzhelyre visszatéve újból felforraltam, majd kevés levest egy tálba mertem, elkevertem a tejszínnel, majd ezt a leveshez adtam. Még egyet forraltam rajta, így lett krémes állagú. Én szobahőmérsékleten hűtöttem ki, de legközelebb jégkockával csinálnám.

Másnapra lehűlt, és az ízek tökéletes harmóniába kerültek. Az egyik legjobban sikerült (gyümölcs) levesem lett. Kerüljétek a menzás változatokat!