eperkrémleves

Eperkrémleves

Itt a nyár, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy egyre többször gyümölcslevesben gondolkodik az ember, ha levesről van szó. Az eperszezon végét járva mi másból, mint eperből csináltam a gyümölcslevest. A készítése egyszerűnek tűnik, mint egy Beatles dal, de ahogy azokat sem volt könnyű megírni, így én sem hiszem, hogy igazán jó gyümölcslevest olyan egyszerű csinálni.

Az eper egy nagyobbik felét botmixerrel összeturmixoljuk (nyugodtan bele lehet tenni egyéb gyümölcsöket is). Egy lábasban ezt az eperpépet tejjel, tejszínnel, (vaníliás)cukorral továbbturmixoljuk. Facsart citromlével érjük el, hogy az íze pikáns legyen. A levesbe ezután beletesszük a maradék eperdarabokat, végül jégkockákkal rakjuk tele a levest, hogy minél hamarabb lehűljön, és hogy kicsit hígabb legyen.
Másnapra ér össze igazán.

Azt gondolom, hogy kellően sok idő telt el azóta, hogy langyosan kellett enni a szegfűszeg-egész fahéj-citromhéj ízesítésű gyümölcsleveseket, ami nem volt annyira élvezetes, ha jobban visszagondolunk. Mára ez teljesen megváltozott, annyiféle ilyen levessel találkozik az ember, hogy lassan tényleg csak a fantázia szabhat határt az elképzeléseknek, módozatoknak.
Ezért kíváncsi is lennék, kinek hogyan készül a kedvence, mert őrülten keresem a legjobb receptet, főleg egy jó kis fanyar gyümölcsleves érdekelne.