Mostanában rákaptam a levesekre és ez a spenótkrémleves nagy kedvencemmé vált, a Silver Spoon-ban találtam a receptet.
A piacon szinte az összes termelő tele van spenóttal, egészséges is, mindenképp érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 500 g spenót
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 3 evőkanál tejföl (v. joghurt ízlés szerint)
- fél citrom
- 40 g vaj
- 3 fej krumpli
- 500 ml zöldség alaplé
- só, bors
Vajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet és kevergetjük egy percig. Hozzáadjuk a spenótot, az apróra felaprított krumplit, majd felöntjük az alaplével és fél citrom levével. Ízlés szerint vizet is adhatunk hozzá, ki mennyire sűrűn szereti, én szoktam. És persze sóval, borssal ízesítjük. Ha a krumpli is puhára főtt, akkor mehet a turmixgépbe. Ezt követően visszarakjuk a tűzhelyre és összekeverjük a tejföllel. Ha felrotyogott, akkor már készen is vagyunk. Kis olívaolajjal nyakonöntjük a tálaláshoz.