Citromos karfiolkrémleves recept

Citromos karfiolkrémleves

A hideg beköszöntével egyre jobban kívánom a tartalmas, lélekmelengető leveseket. Ezt a citromos karfiolkrémlevest nagyon egyszerű megcsinálni és nagy kedvencemmé vált úgy is, hogy sosem voltam odáig a karfiolért.

Hozzávalók:

  • 2 fej krumpli
  • 1 közepes méretű karfiol
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fehérrépa
  • 1 evőkanál vaj
  • őrölt kömény, koriander, mustármag
  • fél citrom leve
  • bors

Vajon megfuttatom a hagymát, fokhagymát, majd hozzáadom a fűszereket. Ezután jöhet a rózsákra szétszedett karfiol, a felkockázott krumpli, fehérrépa. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, borssal ízesítem. Közepese lángon főzöm a levest 30-40 percig. Ha megfőttek a zöldségek, akkor kézimixerrel nekiállok és pürésítem a levest. Majd vissza a tűzhelyre, hozzáadom a citromot és még egy kicsit rotyogtatom (adok még hozzá fűszert is, ha szükséges). Kis chilivel, pirított tökmaggal bolondítottam meg.