Az utóbbi időszakban egy nagy hiányosságunkat pótoltuk, megszerettük a sütőtököt, és elkezdtünk vele főzni. Ezúttal az derült ki, hogy a már unalomig főzött paradicsomos tészta tökéletes kiegészítője a sütőtök.
Minden a sütőtökkel kezdődik, és pont az történik, ami szinte mindig, azaz kimagozva megy a sütőbe 180 fokon, kb. másfél órát sült. Villával ellenőrizzük, hogy elég puha-e. Miután megsült, villával összenyomkodjuk, só, bors. Közben egy serpenyőbe finomra vágott hagymát teszünk, olíván elkezdjük pirítani, kevés kakukkfüvet, sót, borsot, majd a friss spenótleveleket adunk hozzá. Fedő alatt, alacsony hőfokon pároljuk. Sózásra figyeljünk, lehet, hogy után kell sózni.
A harmadik kezünkkkel eközben – egy másik serpenyőben – elkészítjük a paradicsomszószt: kis olajon fokhagymát pirítunk, amihez hozzáadjuk a friss paradicsomot, akár konzervet, és ha van eltett paradicsomlevünk, abból is egy keveset. Összeforraljuk, közben bazsalikomot és oreganót adunk hozzá, sózzuk.
Megfőzzük a fusilit, amelyet hozzáadunk a paradicsomszószhoz, majd a spenót és a tök egy része is (itt érzésre kéne annyi tököt adni, ami még nem viszi el teljesen tök irányba az egészet).
Az egészet egy jénaiba vagy tűzálló tálba rendezzük, és sütőben összesütjük. Geleji sajtot reszelünk a tetejére, amely enyhe sós ízével remekül egészíti ki az édeskés paradicsomos ízt.