spagetti

Egytál spagetti

Ennél rövidebb idő alatt talán csak virslit lehet csinálni. Az ötlet Martha Stewart-tól jött, aki pedig egy olasz szakácstól leste el a “trükköt”. Igazából nem hittem el, hogy ebből valami jó sülhet ki, de az eredemény önmagáért beszélt.

Egy nagyobb tálba tegyünk félcsomag spagettit, hozzá kb. 5-6 érett paradicsomot (ha többet adunk, nem kell annyi víz, hisz a paradicsom is engedni fog), 1 fej hagymát szeletelve, 4 fej fokhagymát hajszálvékonyra szelve, néhány levél bazsalikomot, és csípősség szerint chilit. Locsoljuk meg extra szűz olajjal az egészet, és öntsünk rá közel 8-9 dl vizet. Só. Ezután jön a “neheze”. A tálat tegyük fel erős lángra, és fűzzük az egészet így ahogy van kb. 10-12 percig, közben kavargassuk, hogy a tészta biztosan megfőjön. Végül reszeljünk rá parmezánt, esetleg locsoljuk meg még egy kis olajjal.

Mindez 15 perc alatt (előkészülettel együtt).