Csalogány 26

Az Olimpiához hasonlóan, erről az étteremről is rengeteget lehetett előzőleg hallani, amelyet az ember nehezen tud figyelmen kívül hagyni. Megpróbáltam.

Az egész ötlet egyébként meglepően váratlanul jött, épp szabadnapon voltam, és egy jót akartam ebédelni, akkor eszembe jutott, hogy végre ki tudnám próbálni ezt az éttermet. Kb. két óra körül értem oda, akkor már nem sokan voltak, így még választani is tudtam a helyek közül. Egyébként jellemzően üzletemberek, munkából kiszakadók voltak az étteremben, végül is ki mások. Ha a Batthyány tér körül dolgoznék, azt hiszem én is elég sokat járnék ide.

Na de a lényeg. A fogások:

Hagymaleves: korrekt, jóízű hagyományos hagymaleves, amelyhez a friss kenyér nagyon jól esett. Kitűnő ráhangoló volt a következőhöz.

Vajhal kéksajtos papardellével: őszintén szólva nem tudtam mi az a papardelle, de hamar kiderült, hogy milyen tésztáról is van szó. A hal nagyon friss volt, és pont annyira volt puha, amennyire kell. A kéksajtos tészta pedig remek körítés volt. Ez a főétel az egyik legjob ízű étel volt, amit mostanában ettem.

Most olvastam a vajhalról, hogy hajlamos meghajtani az embert, de nagyon. Kíváncsi leszek, hogy fogok e rohanni. (:

Sütőtök mousse: nem akartam desszertet, de aztán csak meg kellett kóstolnom, hogy milyen itt a desszert. Egyébként nem szeretem a sütőtököt, sem az ilyen krémeket, de ez nagyon ízlett, bár kicsit sok volt nekem már a végére.

Összességében minden nagyon rendben volt, csak ajánlani tudom. Hogy azért negatívat is mondjak: a bio cseresznyeszörpnek meggyaroma íze volt, remélem csak rosszul éreztem valamit, és nincsenek benne ilyen szerek, de tény, hogy nagyon tiszta volt, és bár a bio az sokszor félreérthető, szerintem ez inkább tűnt bolti szörpnek, mint egy rendes házi szörpnek. Illetve 2,500 Ft a menü, ami azért már nem olyan kevés mint régebben volt. Több kivetnivaló nincs.